|
|
-
ET
KIG IND I KAFFENS VERDEN.... |
|
En
ny inspiration til vore mange brugere.
ET KIG IND I KAFFENS VERDEN.
-
Så let er det...
|
I
dag er kaffe ikke noget der bare bliver lavet på en "Madam Blå"
serveret sammen med sukkerskålen og flødekanden.
Nu bliver der brygget mange spændende kopper kaffe. Samtidig
er verden blevet mindre og udbudet af gode kaffebønner blevet
større, så man selv kan udvælge den blanding der passer til
ens smag. Rundt omkring på caféer kan man få serveret alt lige
fra espresso til mange spændende mælkebaserede kaffe, også kaffe
med forskellige smagsvarianter af sirup.
På caféernes kaffemenukort er der mange varianter, også mange
forskellige benævnelser.
Men du behøver ikke at gå på café for at få den store oplevelse
det er med spændende kaffe, enten du brygger den til dig selv
- familien - eller vennekredsen.
HverdagOgFest.dk har allieret sig med Eigil Christensen, som
driver firmaet Coffee Dreams. Fra nu af og løbende vil der komme
mange af hans gode og lette opskrifter på hvordan der brygges
forskellige kopper kaffe - Tips om kaffebønner og om udstyr
til at brygge en god kop kaffe.
Mange flere opskrifter, tips og kaffe info er på vej ….
|
Lidt
om Eigil:
Vores kaffeekspert Eigil Christensen som driver firmaet Coffee
Dreams har mange års erfaring indenfor gastronomi i både indland
og udland. Ligeledes har Eigil Christensen gennemgået mange
kaffekurser med supplerende baristakurser.
Besidder en stor kaffekærlighed,
som dyrkes 120%.
|

|
Spørg Eigil:
Kaffe er ikke bare kaffe - det er en videnskab for sig selv.
Har du nogle ubesvarede spørgsmål om udstyr til at brygge en
god kaffe eller et spørgsmå om kaffebønner, som du gerne vil
have svar på, kan du blot spørge Eigil.
Du modtager direkte svar i løbet af 3-5 dage.
Klik
her for at spørge Eigil.
|
SÅ
LET ER DET……
Har du lyst til at skabe lidt caféstemning hjemme, prøve at
brygge en espresso - cafe latte, cappuccino, café mocca uden
at skulle bruge mange penge på dyrt udstyr, så behøver du blot
en espresso kande også kaldet en Mocha kande, som fås i forskellige
størrelser fra 2-12 kopper efter behov. Endvidere en hånd-mælkeskummer.
Her vil jeg nok anbefale en hånd-mælkeskummer i metal. Det er
også en god idé at have nogle små tykke espresso kopper samt
nogle tykke café glas, som fås i flere størrelser. Med dette
enkle udstyr kan du frembringe mange kaffeserveringer.
Det er også muligt at brygge en god stærk kaffe på en filterkaffemaskine
som base for forskellige kaffeserveringer, dog ikke egnet til
espresso kaffe.
TIPS TIL MÆLKESKUMNING..... |
|
|
Grej
til mælkeskum.
|
Stemplet
bevæges op og ned for at lave mælkeskum.
|
|
Varm mælken (65°) i en tykbundet kasserolle. Hæld
mælken over i mælkeskummeren, som er stillet på en udbredt våd
karklud på bordet. Pres stemplet i mælkeskummeren op og ned
til du får en god blød skum, og bank den let mod bordpladen,
for at fjerne de største luftbobler.
Det er en selvfølge, at der altid anvendes frisk kold mælk lige
fra køleskabet. Perfekt skum opnås ved brug af enten skummet-
eller minimælk - men er du til federe mælketyper, så prøv dig
frem. Skummet bliver endnu mere perfekt, hvis det hældes over
på en stålkande med hældetud og omrøres med en spiseske. |
|
ESPRESSOKANDE.....
|
|
En
god måde at brygge noget på som minder om espresso, er i en
kande som kaldes "MOCHA" på italiensk. Denne kande er beregnet
til kaffebrygning på komfuret og er fast redskab i italienske
hjems køkkener. Det eneste man ikke kan opnå med denne kande,
er crema, men den er god til at brygge en cappuccino, en café
latte og mange andre mælkebaserede kaffe.
|
SÅDAN
VIRKER "MOCHA" KANDEN..... Replica Watches
|
|
* Skru espressokanden fra hinanden.
* Fyld den nederste beholder med koldt vand til lige under sikkerhedsventilen.
* Fyld filteret med espressokaffe. Pres kaffen løst sammen i
filteret, filteret fyldes til kanten.
* Sæt filteret i den underste beholder og skru espressokanden
sammen. Kontrollér at de to halvdele er rigtigt skruet sammen.
Det er en stor nødvendighed med denne kontrol.
* Varm kanden op ved middelvarme på elkomfur aldrig højere end
4, skru ned til laveste når vandet koger.
*Tag kanden væk fra varmen, når boblelyden bliver uregelmæssig.
|
|
RÅD
TIL EN GÓ KOP KAFFE.....
*
Kaffe er en smagssag - vælg den bønne du foretrækker.
* Køb kun kaffe til højst 2 ugers forbrug - bedst hele bønner
som du selv maler. |
|
* Opbevar
din kaffe i en tætsluttet dåse, helst skal den stå lidt mørkt og ikke
for varmt.
* Brygger du klassisk filterkaffe på en kaffemaskine, hæld da kaffen
over på en termokande straks, hvis du ikke drikker den indenfor ca.
en halv time, ellers kan den blive bitter.
* Anvend altid hvide filterposer, så undgår du bismag.
* Brug den rette formalingsgrad. Groft til stempelkande, fin til filterkaffe
og meget fin til espresso. Er du i tvivl - spørg der hvor du køber
kaffen.
* Benyt den rigtige dosering. De fleste foretrækker ca. 45-65 g kaffe
pr. liter vand. Brug altid en rigtig kaffemåleske. Tag aldrig på slump.
* Sørg for at din kaffemaskine, stempelkande eller espressomaskine
altid er rengjort. Ellers risikerer du at ødelægge smagen af den friskbryggede
kaffe · når du skummer mælken, skal den altid være klar til brug inden
du brygger kaffen.
* Du får altid den bedste kaffe, hvis kop eller glas er forvarmet
Rigtig
god fornøjelse...
Har du spørgsmål er du velkommen til at maile til Eigil.
Se
masser af opskrifter her.
|
Tilføj
os til en af dine foretrukne
sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.
|
Fortæl
en ven
om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
|
|
Mail
Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.
|
|
|
|
|
|