Start - Alt - Bordplaner - Bryllupsdag - Clipart - Fede udtryk - Festlege - Indbydelser - Julefrokost - Kaffe
mp3covers
- Sticks(Sange/indbydelser) - Tips & Tricks - Værtshus Tricks - Meget mere....
 
 
   
- ET KIG IND I KAFFENS VERDEN....

En ny inspiration til vore mange brugere.
ET KIG IND I KAFFENS VERDEN.

- Så let er det...
I dag er kaffe ikke noget der bare bliver lavet på en "Madam Blå" serveret sammen med sukkerskålen og flødekanden.

Nu bliver der brygget mange spændende kopper kaffe. Samtidig er verden blevet mindre og udbudet af gode kaffebønner blevet større, så man selv kan udvælge den blanding der passer til ens smag. Rundt omkring på caféer kan man få serveret alt lige fra espresso til mange spændende mælkebaserede kaffe, også kaffe med forskellige smagsvarianter af sirup.

På caféernes kaffemenukort er der mange varianter, også mange forskellige benævnelser.

Men du behøver ikke at gå på café for at få den store oplevelse det er med spændende kaffe, enten du brygger den til dig selv - familien - eller vennekredsen.

HverdagOgFest.dk har allieret sig med Eigil Christensen, som driver firmaet Coffee Dreams. Fra nu af og løbende vil der komme mange af hans gode og lette opskrifter på hvordan der brygges forskellige kopper kaffe - Tips om kaffebønner og om udstyr til at brygge en god kop kaffe.

Mange flere opskrifter, tips og kaffe info er på vej ….

Lidt om Eigil:
Vores kaffeekspert Eigil Christensen som driver firmaet Coffee Dreams har mange års erfaring indenfor gastronomi i både indland og udland. Ligeledes har Eigil Christensen gennemgået mange kaffekurser med supplerende baristakurser.
Besidder en stor kaffekærlighed,
som dyrkes 120%.


Spørg Eigil:


Kaffe er ikke bare kaffe - det er en videnskab for sig selv. Har du nogle ubesvarede spørgsmål om udstyr til at brygge en god kaffe eller et spørgsmå om kaffebønner, som du gerne vil have svar på, kan du blot spørge Eigil. Du modtager direkte svar i løbet af 3-5 dage.

Klik her for at spørge Eigil.

SÅ LET ER DET……

Har du lyst til at skabe lidt caféstemning hjemme, prøve at brygge en espresso - cafe latte, cappuccino, café mocca uden at skulle bruge mange penge på dyrt udstyr, så behøver du blot en espresso kande også kaldet en Mocha kande, som fås i forskellige størrelser fra 2-12 kopper efter behov. Endvidere en hånd-mælkeskummer. Her vil jeg nok anbefale en hånd-mælkeskummer i metal. Det er også en god idé at have nogle små tykke espresso kopper samt nogle tykke café glas, som fås i flere størrelser. Med dette enkle udstyr kan du frembringe mange kaffeserveringer.

Det er også muligt at brygge en god stærk kaffe på en filterkaffemaskine som base for forskellige kaffeserveringer, dog ikke egnet til espresso kaffe.



TIPS TIL MÆLKESKUMNING.....
Grej til mælkeskum.
Stemplet bevæges op og ned for at lave mælkeskum.
Varm mælken (65°) i en tykbundet kasserolle. Hæld mælken over i mælkeskummeren, som er stillet på en udbredt våd karklud på bordet. Pres stemplet i mælkeskummeren op og ned til du får en god blød skum, og bank den let mod bordpladen, for at fjerne de største luftbobler.

Det er en selvfølge, at der altid anvendes frisk kold mælk lige fra køleskabet. Perfekt skum opnås ved brug af enten skummet- eller minimælk - men er du til federe mælketyper, så prøv dig frem. Skummet bliver endnu mere perfekt, hvis det hældes over på en stålkande med hældetud og omrøres med en spiseske.



ESPRESSOKANDE.....
En god måde at brygge noget på som minder om espresso, er i en kande som kaldes "MOCHA" på italiensk. Denne kande er beregnet til kaffebrygning på komfuret og er fast redskab i italienske hjems køkkener. Det eneste man ikke kan opnå med denne kande, er crema, men den er god til at brygge en cappuccino, en café latte og mange andre mælkebaserede kaffe.

SÅDAN VIRKER "MOCHA" KANDEN.....

* Skru espressokanden fra hinanden.

* Fyld den nederste beholder med koldt vand til lige under sikkerhedsventilen.

* Fyld filteret med espressokaffe. Pres kaffen løst sammen i filteret, filteret fyldes til kanten.

* Sæt filteret i den underste beholder og skru espressokanden sammen. Kontrollér at de to halvdele er rigtigt skruet sammen. Det er en stor nødvendighed med denne kontrol.

* Varm kanden op ved middelvarme på elkomfur aldrig højere end 4, skru ned til laveste når vandet koger.

*Tag kanden væk fra varmen, når boblelyden bliver uregelmæssig.

RÅD TIL EN GÓ KOP KAFFE.....

* Kaffe er en smagssag - vælg den bønne du foretrækker.


* Køb kun kaffe til højst 2 ugers forbrug - bedst hele bønner som du selv maler.
* Opbevar din kaffe i en tætsluttet dåse, helst skal den stå lidt mørkt og ikke for varmt.

* Brygger du klassisk filterkaffe på en kaffemaskine, hæld da kaffen over på en termokande straks, hvis du ikke drikker den indenfor ca. en halv time, ellers kan den blive bitter.

* Anvend altid hvide filterposer, så undgår du bismag.

* Brug den rette formalingsgrad. Groft til stempelkande, fin til filterkaffe og meget fin til espresso. Er du i tvivl - spørg der hvor du køber kaffen.

* Benyt den rigtige dosering. De fleste foretrækker ca. 45-65 g kaffe pr. liter vand. Brug altid en rigtig kaffemåleske. Tag aldrig på slump.

* Sørg for at din kaffemaskine, stempelkande eller espressomaskine altid er rengjort. Ellers risikerer du at ødelægge smagen af den friskbryggede kaffe · når du skummer mælken, skal den altid være klar til brug inden du brygger kaffen.

* Du får altid den bedste kaffe, hvis kop eller glas er forvarmet


Rigtig god fornøjelse...
Har du spørgsmål er du velkommen til at maile til Eigil.

Se masser af opskrifter her.
Tilføj os til en af dine foretrukne sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.

Fortæl en ven om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
  Mail Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.



Tilmeld Frameld
Ses bedst på en computer med internet adgang og farveskærm.
Kontakt www.hverdagogfest.dk


Online 8