Hverdag Og Fest.dk
- Lidt til en kedelig hverdag og alt til en fed fest... Siden 2001
Forside Quiz´er Selskabslege Om Os

- Bordplaner - Send gerne nogle ind...

Bordkort: (Se også tip & tricks)


Her er en sjov idé hvis du skal dele folk op i to grupper.
Fx. Kvinder & Mænd, Firma mod Firma.
Eller man bare skal finde en tilfældig partner og sidde ved siden af ved lodtrækning, du kan også lægge den ene side på glasset og den anden del trækker folk når de kommer.
(Send gerne gode idér ind, så sætter vi dem på.)
Der er i alt 18 kort (I alt 18-36 personer.)
som man kan printe ud og klipper dem midt over.

1-6(2-12) Personer.
7-12(14-24) Personer.
13-18(26-36) Personer.Her er flere forskellige typer bordkort
lige til at udskrive.


Du kan bruge forskellige blade
fra haven/skoven til bordkort.
Skriv navnene med en sølvtusch.
Bladene skal du først
tage 1-2 dage før de skal bruges.


Her er en ny type bordkort som vi er startet på, de er større så de dominere lidt mere og passer bedre til div. temaer og er nemme og klippe ud og fx. lægge dem på tallerknerne.

Tillykke
I love you
Kirke

Håndværk: TAXA

100% Asshole

Arbejdspladsen
Du skal sidde her
Så skal der løbes... -Efter øl.
Et par sko..
     
(Fire bordkort på hver side.)

Jul/Engel
Jul/Stjerne
Skål

Flag

Bamse

Bamser

Finger

Vi bliver ved hele natten...

Sport/Fodbold

Lille hund
(Her skal du klippe/skære lidt mere.
Seks bordkort på hver side.)


Barcode
SMS/Send skål
Den frække
 
På opfordring af
kia, Korsør
 

Påske

Barnedåb

Barnedåb

Mund

Blomst 1

Tillykke i sand
(Seks bordkort på hver side.) 
Musik/Guitar
 
 

På opfordring af
Charlotte, Hvidovre

(Til at hænge på glasset, med plads til foto. To på hver side.)

Har du en god idé til et sjovt bordkort eller en anden sjov ting hører vi gerne fra dig. Klik her.Et godt tips:
 

Vil du gerne have at folk skal danse noget mere til festen, så skal du bag på hvert bordkort skrive tre navne på personer som skal danses med i løbet af festen, så kommer folk også til at snakke med nogle andre end dem de normalt snakker med.

Se flere Tips & Tricks.


Fra ældst til yngst:

Rækkefølgen rundt om bordet bestemmes af alderen.

Hvis man ønsker, at der skal være bordherre og borddame, så skal Den ælste kvinde finde den ældste herre og sætte sig ved bords. Så finder det næste par sig o.s.v.
Og naturligvis kan det også gøres omvendt, hvor det er den ældste herre som finder sig en borddame.
Ja den er svær da man ikke må spørge om en kvindes alder.


- Tak til den Anonyme fra Kbh. K.


Blandselv
:

Her er en meget sjov og enkelt måde at blande folk på. 5 min. før at man skal sætte sig til bords, siger man at man nu har et par min. til at finde en borddame eller bordherre (Så damer og herrer sidder skiftevis). Og det skal helst være en som man ikke ser så tit, eller aldrig har set før. Så lige når alle har sat sig, siger man, at man kan se at folk ikke rigtig forstod hvad du sagde, at de skulle blande sig (for det gør man næsten aldrig af sig selv). Derfor beder man alle mændene om at rejse sig op og rykker 3 pladser til højre.

- Tak til Gutten, Jyllinge.

Portræt:

Lav nogle tomme bordkort i pap på ca. 8 x 16 cm. og fold dem på midten, så det man skal se er 8 x 8 cm. Så skal kvinderne tegne et portræt af sig selv på bordkortet. Når det er gjort, blander du kortene og sætter dem ind på bordet. Så lukkes mændene ind og skal så finde en borddame ved at se på bordkortene.
(De venter naturligvis med at sætte sig, da de skal trække stolen ud for deres borddame). Derefter kan damerne komme ind og sætte sig.
   
Påklædning og udseende:

Når de kvindelige gæster ankommer, så få dem til at skrive tre ting om deres påklædning og udseende på en seddel. Fold sedlerne sammen og kom dem i en skål. Mændene trækker så en seddel, og skal på den måde finde frem til deres borddame.

Bordplan:
Man køber f.x. 3 farver servietter og sætter dem som vifte i glasset. Så beder man familien sætte sig ved de røde, kolleger ved de gule og alle andre ved de grønne.

- Tak til Margit Jørgensen , Randers.
 
Bordkort til herre:
Man beder alle mændene til festen om at aflevere deres bukser til værten/værtinden inden de kommer ind i fest lokalet. man beder så alle pigerne om at sætte sig hvor de vel men med en fri plads i mellem sig, så lægger man de bukser man har fået fra mændene på de stole der er ledige og ber dem om at finde deres bukser finder de deres egne bukser har de også fundet deres plads!!!
kan faktisk blive rigtig sjovt.

- Tak til Alexandra schnell, Låsby.
   
Sjov bordplan:
I stedet for navne på bordkortene, skrives i stedet noget, som gæsterne har gjort, sagt, eller været udsat for. Og skriv det, som om det er gæsten selv, der fortæller det. Når gæsterne skal til bords, er de derfor nødt til at gå rundt og læse alle bordkortene, som jo mange gange kan være ganske pinlige. Når gæsten mener at have fundet den rigtige udtalelse, stiller gæsten sig bag stolen. Og inden man sætter sig, skal hver især lige fortælle på skift, hvad der står på deres bordkort. Jeg lavede dem til min 30 års fødselsdag, og ét af kortene lød sådan: "Jeg har nøgenbadet med 2 bøsser". Alle var selvfølgelig noget spændte på at se, hvem der ville nikke genkendende til denne episode og stille sig bag stolen...Det giver anledning til mange sjove samtaler i aftenens løb. God fornøjelse.

- Tak til Sanne, Vejle.

Citater:
  Ved hver kuvert lægges et kendt citat. Navnene på de personer der har sagt citatet lægges i en skål. Hver gæst trækker et navn i skålen. Den gæst der f.eks. trækker "Mae West" skal sidde hvor citatet "Er det en pistol du har i lommen, eller er du bare glad for at se mig". Citater kan findes flere steder på nettet.

- Tak til Bente, Løsning .

Sko som bordkort:
  Hvis der kommer en masse gæster, beder man dem om at sætte sig,
helst dreng og pige.
når alle har sat sig beder man alle tage den ene sko af først og ligge pige skoene i den ene sæk, og drengenes i den anden. og efter det beder man dem tage den sidste sko af og ligge den på stolen. alle rejser sig og går ud på gulvet igen. så skal alle trække en nu sko op og finde sin plads på den sko som matcher- det er en rigtig sjov måde at blande de forskellige gæster.

Hilsen fra Celina

Hjælp til hvis du ikke har lavet bordplan:Rokade:
  Lad som ingen ting.
Flyt folk, når der er gået ca. 1-1,5
time rykker alle pigerne 5 pladser frem med alt fra glas til tallerken.

-Tak til Annonym fra 2100 København.

Rokade 2:

Sig til gæsterne når de kommer, at der ikke er nogle bordplan.

Men
sig så til gæsterne at de skal finde en person som de ikke snakker så meget med normalt eller aldrig har set før, og finde dem som bordherre eller borddame.

Så skal folk så sætte sig skiftevis som normalt, Dame, mand.

Så sætter alle sig til bords som normat. (Med nogle de kender eller har snakket med før, kender det),
Før maden,,, rejser du dig op og siger at det er utroligt at folk ikke kan finde ud af at blande sig og derfor rejser alle mændene sig og rykker 3 pladser til højre. . Har brugt det 2 gange selv og det giver et utroligt godt udslag hver gang. Selvom det nogle gange kan bryde grændser nogle steder, så bryd den....

- Tak til Kutten, 4040 Jyllinge.


Rokade 3:
 
  Har du en lille lejlighed og har ikke plads til alle i din stue, så dæk op til alle minus 2-3 personer.
Så når alle gæsterne kommer beder du den om at sætte sig til bords.
Og naturligvis er der ikke plads til 2-3 personer, så ser du stresset ud og finder tallerkner og bestik frem til den ved stuebordet eller et andet sted i lejligheden. (Det har du naturligvis klar.)
Så sætter du et æggeur på fx. 40 min.(Uden at gæsterne ser det.)

Når det ringer skal dem som sidder i "uden for de andre" gå ind og vælge nogle andre som rykker plads med dem.. Og uret sættes på ny.

- Tak til Jeanette, valby.
" Har selv været til en fest, med denne spøg....
Først tænker man "Tag dig sammen hvor svært kan det værre.." Men efter man kommer til at snakke med mange dejlige forskellige mennesker så var det kanon sjovt, kan kun anbefale den...

- Mark - Det mørke Jylland....

Kontakt os - (C) Copyright by HverdagOgFest.dk - 2001 - 2024
Privatlivspolitik Cookiepolitik